ØIVIND WEINGAARDE   

SOUND // MUSIC // PH                                                                                 

for film / theatre / radio                                                   RADIO               ABOUT           CONTACT  

SILENCE

 

SPACE

 

DEEP LISTENING

HOME

DET INDRE HOTEL en dokumentarfiktion af Daniel Wedel

Manuskript og instruktion: Daniel Wedel

Musik og lyddesign: Øivind Weingaarde

Medvirkende: Martin Hestbæk og et væld af nattens stemmer.

 

En natportiers beretning. Med skjulte mikrofoner, interviews og hallucinationer bringes vi dybt ind i hotellets mørke hjerte.

 

Det indre hotel vandt Juryens specialpris ved Prix Europa 1999.

Radio Drama, DR, Danmark.

 

NATTEBØNNER "En radiofonisk horrorfortælling" af Torbjørn Rafn.

Instruktion:Daniel Wedel.

Musik og lyddesign: Øivind Weingaarde.

Teknink: Solveig Berger.

Medvirkende:  Thomas Magnussens og Maria Würgler

 

Naboer! Man ved aldrig rigtig, hvor man har dem. Måske er de søde, måske er de en pestilens. For det unge par, Ada og Evan, ender naboen Kosmo med at blive slangen i paradiset. Det lille nyforelskede paradis i den etværelses med bad på gangen i det københavnske nordvestkvarter. Den største kærlighed i den første lejlighed.

 

Med smækkende døre, vrede stemmer og hundeglammen i opgangens kolde og hårde akustik, men hæsligere end det er den snigende utryghed og mistillid mellem de to unges uskyldstilstand, som Kosmo formår at liste ind i underbevidstheden. Som en ækel, underminerende sprække i kærlighedens mur.

 

Radio Drama, DR, Danmark.

POLTREABEND en dokumentarfiktion af Daniel Wedel

 

Manuskript og instruktion: Daniel Wedel

Musik og lyddesign: Øivind Weingaarde

Teknik: Erik Holmen og Solveig Berger

 

Medvirkende: Mette Horn, Anne Grethe Bjarup Riis, Louise Mieritz, Dorte Palle Jørgensen, Dorthe Eggertsen, Vibe Andersen, Christiane Bjørg Nielsen og Signe Olsen.

 

Pigerne er forventningsfulde og overstadige, da de henter den kommende brud for at holde polterabend for hende. De vil give deres fælles veninde en sjov og festlig aften. Alt er veltilrettelagt, men den muntre stemning vil ikke rigtig indfinde sig. Atmosfæren er overspændt og hektisk. Pigerne overser, at de er ved at miste grebet om aftenens arrangementer. De tror, de giver deres vendinde ”det vidunderligste”, men i virkeligheden amputerer de hendes liv, da de byder hende et djævelsk iscenesat møde med et spøgelse fra hendes fortid. Langsomt går det op for lytteren, at noget grusomt vil ske – at aftenen vil ende katastrofalt.

 

Polterabend vandt i 2001 Prix Europa i Berlin

 

Radio Drama, DR, Danmark.

KUFFERTEN en dokumentarfiktion af Daniel Wedel

 

En kuffert bliver efterladt på et hotel i København. Den rummer et mysterium om en svensk mand der er forsvundet. Sammen med fire ”sandhedsvidner” åbner Daniel Wedel kufferten. Men hvem kender bedst mandens hemmelighed: De fire vidner eller manden selv?

 

Manuskript og instruktion: Daniel Wedel

Musik og lyddesign: Øivind Weingaarde

Teknik: Helga Prip

 

Medvirkende: Merethe Stagetorn, Johannes Christensen, Tine Bryld, Jens Blendstrup m.fl.

 

Radio Drama, DR, Danmark.